Notiuni introductive din spiritualitate

WAIn societatea moderna succesul este un factor determinant. Succesul este dat de cati bani
castigi, de pozitia sociala, de job-ul pe care il ai. Vorbind cu prieteni, mi-am dat seama ca suntem foarte multi care am urmat acest drum. Am invatat, am muncit mult, am intrat in competitie. Am urcat muntele catarandu-ne cu tenacitate, sprijinindu-ne de unul sau de altul, cateodata luand-o pe o scurtatura, alteori intorcandu-ne pentru a gasi o carare mai accesibila. Am privit in sus si am urmat drumul ca sa reusim in viata.

Si cand am ajuns in varful muntelui, de cele mai multe ori, am spus: Bine, si acum? Ne-am uitat in sufletul nostru si ne-am intrebat: sunt fericit? De cele mai multe ori raspunsul nu ne-a multumit. Ne-am gandit daca a meritat tot acest efort, daca despre asta e viata, daca nu cumva mai este ceva?

Daca ne uitam in jur vedem ca preocupari care pana acum cativa ani erau catalogate bizare sau subiecte despre care nu se vorbea incep sa fie din ce in ce mai mult considerate.

Cei mai multi dintre noi nu sunt gata sa renunte la competitie pentru a incerca o viata bazata pe compasiune si colaborare. Niciodata trecerea nu e usoara. Ei ar prefera sa se uite intai pe gaura cheii pentru ca sa aiba necesarul de siguranta sa paseasca pe o alta usa. Nu sunt gata sa puna pe masa problemele care ii macina – in relatii sau in evaluarea personala – in fata unor necunoscuti. Ei au nevoie de timp si de informatii ca sa aleaga un alt drum.

Pentru acestia am construit What About…? o serie de mini-conferinte pe teme actuale, cu explicatii, puncte de vedere si exemple din lumea reala. Din aceste notiuni fiecare isi poate lua ceea ce rezoneaza cu el si poate dezvolta mai departe. E adevarat, muntele se poate urca in multe feluri…

Este o vreme in care – asa cum in stiinta unghiul de vedere a lucrurilor se largeste tot mai mult datorita accesului la tehnici si mecanisme tot mai performante – si la nivel de constiinta si perceptie aria se largeste, prin informatii si tehnici adecvate.

Lumea se schimba. Intotdeauna s-a schimbat. In generatii si epoci. Doar ca acum viteza de schimbare este atat de mare incat se intampla schimbari majore intr-o viata de om. Iar noi avem privilegiul sa traim aceste timpuri!

La prima intalnire vom discuta despre convingeri. Mai multe detalii, aici.